yellowStripes

Over het concept

Ramen uitbreken, de materialen ervan scheiden én zorgen dat je gehuurde container voor het werfafval snel terug weg kan. Voor plaatsers van ramen komt er heel wat kijken bij de plaatsing van nieuwe ramen. Enter GoBag, de game changer voor een razendsnelle afvoer, verwerking en recyclage van ramen. Aluminium, pvc, hout, metaal of glas? Geen zorgen! GoBag weet er wel weg mee!

Een inkijk in het tweede leven van ramen

Pvc kan 8 tot 10 keer gerecycleerd worden zonder ook maar iets in te boeten op vlak van eigenschappen, of die nu thermisch, mechanisch of functioneel van aard zijn. Met GoBag sluit je je aan bij de circulaire gedachte, om materialen te hergebruiken tot nieuwe producten. Dit zijn de stappen die de pvc-ramen doorlopen nadat ze op jouw werf zijn opgehaald:

Zorgvuldig
uitsorteren

Eens opgehaald en verzameld worden alle materialen uit de big bag zorgvuldig uitgesorteerd, om glas, metaal, rubber en steenpuin te kunnen scheiden van pvc. Elk worden ze op de meest duurzame manier terug in omloop gebracht.

Breken
en sorteren

Het pvc vertrekt richting de recyclagefabriek in Diksmuide, waar het een breek- en sorteerproces ondergaat. Op die manier kunnen er kleinere stukken worden bekomen, die het verdere recyclageproces zullen doorlopen.

Fijnmalen en
wassen

In een derde stap wordt de omvang van het geshredderd pvc nog verder verkleind tot 10 à 12 mm en tegelijk ook gewassen, om zo een zo zuiver mogelijk restmateriaal te kunnen verkrijgen.

Na- en 
kleursortering

Bij deze vierde stap worden eventueel overgebleven andere kunststoffen gescheiden van het pvc, terwijl ook het witte materiaal wordt gescheiden van andere kleuren.

Veredeling

 

Als laatste stap wordt het maalgoed opgesmolten om de laatste onzuiverheden eruit te filteren, waarna het pvc verwerkt wordt tot granulaten die op hun beurt kunnen worden gebruikt bij de productie van nieuwe ramen of andere producten.

Installatie

Met een capaciteit van 45.000 ton per jaar and counting - goed voor 2,3 miljoen oude ramen - kent de indrukwekkende recyclagefabriek van Deceuninck in Diksmuide weinig vergelijk in de Benelux. De recyclageactiviteiten van Deceuninck zijn EuCertPlast gecertificeerd en dragen bij tot de doelstelling om bijna een miljoen ton aan pvc in Europa te kunnen recycleren. Uitgebroken schrijnwerk en gerelateerde producten dragen bij voor +/- 50%.

GoBag

Duurzaam, van oplevering tot ophaling

GoBag is niet enkel een duurzaam concept in een flitsend jasje. Het jasje zélf is immers óók het resultaat van hergebruik van materialen! Jazeker, iédere GoBag -big bag kwam tot stand op basis van gerecycleerd materiaal, waar ze ook na gebruik opnieuw tot herleid worden. Ook voor de ophaling wordt overigens nadrukkelijk de kaart van het milieu getrokken, door te kiezen voor enkel de meest efficiënte Euro 6-vrachtwagens. Zo wordt niemand in de zak gezet!

Maak ook het verschil met GoBag!

Een vraag?

Getriggerd om met GoBag het venster op een circulaire toekomst te openen? Stuur ons je vraag, en wij herwerken het tot een bruikbaar antwoord!